Adverteren op Facebook en Instagram draagt voor 18,4% bij aan de wereldwijde uitgave aan onlineadvertenties

Adverteer ook op deze populaire platformen.

Facebook en Instagram Campagnes

Met ruim 10,4 miljoen Nederlanders op Facebook en ruim 3,2 miljoen op Instagram, zijn Facebook en Instagram de grootste en krachtigste social media advertentieplatformen in Nederland. En het voordeel is dat adverteren op beide platformen gebeurt vanuit dezelfde omgeving aangezien Instagram ook onderdeel is van Facebook.

Het adverteren op beide platformen kan echter een moeilijke uitdaging zijn.

Om succesvol te zijn op Facebook en Instagram, moeten adverteerders begrijpen hoe de betrokkenheid van gebruikers kan worden gestimuleerd. En hoe de ideale doelgroep het beste gevonden kan worden om het maximale uit het advertentiebudget te halen.

Wij weten hoe wij de juiste type advertenties op de juiste plaatsen op Facebook en Instagram kunnen plaatsen om fantastische resultaten voor uw bedrijf te kunnen genereren.

Onze werkwijze met Facebook en Instagram Marketing

Het starten van een advertentiecampagne op Facebook en Instagram ziet er misschien gemakkelijk uit, maar het kost veel kennis, ervaring, aandacht en tijd om de juiste reacties op uw advertenties te krijgen om uw doel te bereiken.

Inzicht in uw bedrijf

Terwijl wij de ervaring en technische knowhow aan tafel brengen, kent u uw bedrijf en de unieke kenmerken een stuk beter dan wij! Wij nemen de tijd om te begrijpen wat u doet en hoe u uw geld verdient. We gaan aan de slag met het onderzoeken van uw branche en verdiepen ons in uw klanten en hoe u hen het best kunt aanspreken terwijl ze op sociale mediasites zoals Facebook en Instagram werken.

Creatief ontwerp

In tegenstelling tot Google AdWords-zoekcampagnes, zijn campagnes op Facebook en Instagram bijna volledig visueel. Wij maken prachtige advertenties voor u, rekening houdend met uw doelgroep en de specifieke vereisten van elk social-media platform. Wij kunnen ook video-commercials maken die kunnen worden gebruikt voor het adverteren op Facebook en Instagram maar ook YouTube. Uiteraard maken we meerdere iteraties van elke advertentie, zodat we A/B testen kunnen uitvoeren om de klikfrequentie te verhogen en uw kosten per conversie in de loop van de tijd te verlagen.

Campagne Strategie Ontwikkeling

Facebook en Instagram advertentiecampagnes hebben een vrijwel onbeperkte combinatie van targeting methoden. Van remarketing lijsten tot selecties aan de hand van de gegevens in de Facebook database. Er is geen tekort aan manieren om uw advertenties weer te geven aan mensen die het meest waarschijnlijk zullen kopen wat u verkoopt. Maar het kiezen van de targeting methode die het meeste succes zal geven is het meest belangrijke onderdeel van de gehele campagne en gelukkig hebben we de ervaring om die keuze te maken. Zodra uw campagnes live zijn, testen we voortdurend nieuwe beschikbare targeting methoden op basis van de real-time gegevens die binnen komen.

Gegevensanalyse en optimalisatie

Bedrijven en merken die het meest succesvol zijn met Facebook en Instagram advertenties, zijn degenen die hun campagne gegevens begrijpen en grondig analyseren. Trends en patronen kunnen herkennen die waardevol zijn voor de campagne. Wij nemen de tijd en moeite om de gegevens van uw live campagnes te analyseren en uw resultaten te gebruiken om elk element van de campagne te optimaliseren.

We werken aan het verbeteren van de structuur van campagnes en de advertentie doelgroepen. Wij ontwikkelen nieuwe versies van de advertenties om ‘advertentie-vermoeidheid’ te voorkomen. Dit alles om uw ROI maximaliseren.

WAT KUNT U BEREIKEN MET HET ADVERTEREN OP FACEBOOK EN INSTAGRAM?

Met het adverteren op Facebook en Instagram kunt u veel doelen bereiken. Een aantal van deze doelen zijn hieronder weer gegeven.

Verhogen van bezoekers in uw winkel

Verhoog het aantal bezoekers in uw winkel door te adverteren op Facebook en Instagram.

Bestaande klanten bereiken

Wij uploaden uw bestaande klantenlijst zodat ze getarget kunnen worden of juist uitgesloten in advertenties.

Verhogen van het aantal online verkopen

Vind nieuwe klanten op Facebook en Instagram en verdiep de relaties met mensen die doorklikken en kopen.

Lanceren van een nieuw product of dienst

Genereer opwinding en onderhoud momentum rond de lancering van een nieuw product of dienst.

Vergroten van uw app engagement

Geef advertenties rechtstreeks weer aan gebruikers die uw app al hebben gedownload, zodat ze worden herinnerd aan nieuwe functies en manieren om uw app te gebruiken.

Genereren van leads

Vindt uw ideale prospects en toon ze aantrekkelijke aanbiedingen of informatie over uw bedrijf.

Promoten van uw mobiele app

Breng uw mobiele app in handen van de juiste mensen en houd ze betrokken.

Promoten van uw video’s of commercials

Zorg ervoor dat uw video’s of commercials worden gezien door uw doelgroep.

Vergroten van uw website bezoekers

Met Instagram en Facebook kunt u mensen rechtstreeks naar een specifieke pagina op uw website sturen die u graag wilt tonen.

Vestigen en vergroten van uw naamsbekendheid

Genereer naamsbekendheid binnen een gericht publiek met gegarandeerde vertoningen en plaatsingen op Facebook en Instagram.

WAT WE DOEN

Doelgroep Analyse en Strategie

Ongeacht hoe goed uw advertentie is, hij is alleen effectief als uw advertentie ook aan de juiste doelgroepen worden getoond.

Als de uitgebreide targeting functies van Facebook en Instagram niet worden gebruikt om uw ideale doelgroepen te bereiken, is het waarschijnlijk een verspilling van tijd en geld om klikken te genereren van mensen die waarschijnlijk niet geschikt zijn in uw product of dienst.

Wij zijn als geen ander in staat in het ontwikkelen van strategie om de juiste doelgroep te bereiken op Facebook en Instagram.

We zijn ook experts op het gebied van Facebook en Instagram retargeting, waarmee wij contact maken met bestaande leads die al interesse hebben getoond in uw product of dienst, waardoor u nog een kans krijgt om de verkoop te sluiten.

 

Facebook Advertentieontwerp

Facebook biedt een verscheidenheid aan opties om uw boodschap te vertellen via verschillende Facebook advertentie formaten. Of u nu een foto, video, diavoorstelling, carrousel of een mix van een foto en video wilt gebruiken, uw bedrijf heeft de mogelijkheid om een formaat te kiezen om uw product of dienst te presenteren op een manier die de meeste impact heeft op uw doelgroep.

Wij kunnen het juiste formaat bepalen die het meest geschikt is voor uw doelgroep, het gekozen platform en de boodschap die u wilt overbrengen. Wij ontwikkelen de juiste advertentie voor het gekozen formaat. Wij zijn in staat om advertenties van elk type te genereren van foto, video tot een scherm vullende canvas advertentie.

Wij gebruiken best practices en onze ervaring bij het ontwikkelen van de advertenties die het meeste impact hebben op uw doelgroep om het beste resultaat uit uw campagne te krijgen. Wij ontwikkelen de advertenties rekening houdend met uw bedrijf en huisstijl.

Facebook Ad Copy Writing

Hoewel een foto meer zegt dan 1.000 woorden, moet er nog steeds een aantrekkelijke tekst ontwikkeld worden bij elke advertentie. Een tekst die past bij uw doelgroep en helpt om uw boodschap beter te begrijpen en wat uw bedrijf te beiden heeft. De advertentietekst is afhankelijk van het doel van de advertentie en waar uw doelgroep zich bevindt in de sales funnel.

Als het uw doel is om uw naamsbekendheid te vergroten, kunt u zich meer richten op uitdagingen voor de klant en de toegevoegde waarde van uw bedrijf. Terwijl als het uw doel is om de verkoop te verhogen, kan uw advertentietekst heel goed gericht zijn op de kenmerken of voordelen van uw product of dienst.

Voor elke advertentie ontwikkelen wij voor u een overtuigende tekst die is geoptimaliseerd voor conversies. Op basis van onze ervaring hebben wij ontdekt welke tekst de beste resultaten opleveren.

Facebook en Instagram A / B Split Testen

A / B-testen is 1 van de beste manieren om te bepalen hoe u verbeteringen aan uw Facebook-advertentie campagne kunt aanbrengen om de prestaties te verbeteren. Hoewel A / B-testen u kunnen helpen om slimme beslissingen te nemen over uw Facebook-reclamestrategie, moet u kennis en ervaring hebben met Facebook-advertentiecampagnes om effectieve A / B-tests te ontwikkelen, de resultaten te analyseren en strategische beslissingen te kunnen nemen op basis van de data.

Wij houden erg van data! Daarom doen we extra ons best om A / B-testen voor Facebook en Instagram advertenties te ontwikkelen en maken we verschillende A / B-varianten om te bepalen of onze klanten de best mogelijke resultaten behalen. Nadat we hebben besloten welke variabelen moeten worden getest, voeren wij verschillende A / B-testen uit voor uw Facebook en Instagram advertenties om te bepalen hoe elke variabele presteert.

Advertentie Analyse en Optimalisatie

De enige manier om vast te stellen of u een goed rendement krijgt op uw investering in Facebook en Instagram advertenties, is door de resultaten van uw campagnes bij te houden en te analyseren op basis van uw belangrijkste prestatie-indicatoren (KPI’s).

Niet alleen kan het neten u helpen te begrijpen of u uw doelen bereikt en een hoge ROI behaalt, het kan ook helpen om uw toekomstige advertentie strategie te bepalen. Door vast te stellen welke campagnes het meest succesvol waren, kunt u ontdekken welke soorten type en formaten advertenties het meest effectief zijn voor uw doelgroep.

Wij registreren nauwkeurig alle conversies en gebeurtenissen die een gevolg zijn van een advertentiecampagne op Facebook en Instagram. Vervolgens gaan we een stap verder om de informatie die we via analyse hebben verzameld, te gebruiken om experimenten uit te voeren op basis van die data over het optimaliseren van uw advertentiecampagne.

Ons doel is om onze klanten door hun hun Facebook en Instagram advertentiecampagnes te optimaliseren en de ROI te maximaliseren.

UITERST PRECIES UW DOELGROEP VINDEN

Een groot voordeel van het adverteren op Facebook en Instagram is dat wij uiterst precies uw doelgroep kunnen vinden op beide platformen.

Facebook en Instagram advertenties stellen ons in staat om uw advertenties weer te geven aan mensen waarvan u weet dat ze in de markt zijn voor de producten of diensten die u verkoopt.

VEELGESTELDE VRAGEN

Hoeveel kost dit allemaal?

Dit hangt van een aantal factoren zoals het doel van de advertentiecampagne, het formaat van de advertentie, de duur van de campagne en nog diverse andere zaken.

Wie is de eigenaar van het Facebook en Instagram account?

Anders dan bij sommige andere marketingbureaus blijft u altijd eigenaar van de Facebook en Instagram accounts! Wij vragen alleen toegang tot het account om campagnes voor u te beheren.

Wat is het verschil ten opzichte van Google AdWords campagnes?

In het kort zijn advertenties op Google bedoeld voor mensen die al heel gericht naar iets op zoek zijn. Bij Facebook en Instagram zijn ze niet specifiek op zoek naar uw product of dienst maar toont u uw advertentie aan een groep mensen die zeer waarschijnlijk wel veel interesse hebben. Dit is een zeer beknopte uitleg. Wij leggen het graag in detail aan u uit.

U noemde contracten. Kan je meer details geven?

Het initiële contract is slechts voor een periode van 3 maanden, daarna werken we met maand contracten die u elke maand kunt opzeggen.

Hoe kan ik de voortgang volgen?

Altijd. U kunt altijd inloggen op uw accounts om de voortgang te bekijken. Niets is verborgen.

Wanneer krijg ik de rapportage?

De rapportage wordt elke twee weken verzonden op een maandag en u kunt zelf altijd de statistieken bekijken in uw accounts.

Hoe snel kunnen we beginnen?

Meteen. Bel ons op 050 – 204 2030.

Hoe houden we contact?

Bij elk pakket hoort een maandelijks overleg. Dit kan telefonisch zijn of een 1-1 gesprek (afhankelijk van uw locatie).

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?

Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden onder het genot van een kop koffie. Geef aan hoe wij u kunnen bereiken en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op zodat wij een gesprek kunnen inplannen.

Download de whitepaper

Vul hieronder je gegevens in en ontvang een email met de PDF.

U bent met succes geabboneerd!